Mar 3, 2015

Filmkritika - Kódjátszma

Kódjátszma:

Aki még nem látta, feltétlenül nézze meg!!!!! 10/10 Így elölről utólag is :D 
A film lényege, hogy a 2.VH idején a németek kódolt üzenetekkel kommunikáltak, ez az Enigma, és ezt az hőseink le akarták fordítani, minek érdekében összeszedték a legnagyobb elméket az országból, köztük a főszereplőnket is. A főszereplő zseni, de egy arrogáns bunkó (csak őszinte). Senki nem bírja de ő mégis hajt, hoy megépítse a minden kódot fordító gépet. Hogy sikerül e? Naná, itt nem lövök le poént, ha elmondom, mert ha nem sikerült volna, most nem lett volna min olvasni ezt a blogbejegyzést :D
A film összességében tipikus háborúsan drámai és szürke. Aki szereti az izgalmas akciódús háborús csatározásokat... annak nem való ez a film!
Viszont aki szereti a jó történelmi fűszerezésű kalandos karakterdrámat annak kifejezetten ajanlom.
Lassan indul be a történet, de amikor beindul akkor nagyon élvezhető. A kameramunka kiváló volt, drámai közelikből nem kaptunk tul sokat szerencsére, az alafestesre nem is nagyon figyeltem, lekötött a történet. Nagyon!
Ez a film fantasztikus. Jol valovattak össze a színészeket Cumberbatch fenomenális, majdnem annyira jol játsza mint Stephen Hawkingot vagy Sherlockot (a főszereplő tulajdonkeppen a ketto keveréke, csak meg meleg is). A film at akart adni nehany nagyon erős üzenetet, atlag filmhez mérten talan kicsit túl sokat is, de hala a jo elosztasnak es a szájbarágás teljes hiányának, nagyon jol közvetített mindent!
Tipikusan az a film, ami megérdemelt 5perc néma gondolkodást a vege után.

No comments:

Post a Comment