Feb 10, 2014

KönyvekKönyveKönyvek! part 2

Battle Royale:
Előszöris magáról a könyvről kinézetileg érdemes említést tennem, mert ugye minden könyvet a borítója és a hátoldalon lévő szöveg alapján ítélünk meg. A borító grafikája simán elmenne egy mangában, és ha jól tudom csináltak is belőle egyet

 ÍME:


 ÉS adtak hozzá térképet is, amit, ha nagyon beleéljük magunkat érdemes egy ceruzával követni, hogy tájékozódni tudjunk:
És most a vélemény: A szerkesztése, a karakterdizájnja jól össze van rakva, a leírórészek szinte kiválóak, az ugrálás a helyszínek között fejezetenként néha zavaró, pláne a sok japán név miatt, de ahogy hullanak a delikvensek, egyre követhetőbb. A borítója szép, a könyv maga vastag és puhakötésű, de nem gyűrődik (pluszt pont a kiadónak, köszi<3) , és nem tudom milyen papírból gyártották, de nem is olyan nehéz, mint várná az ember.
Tartalmilag..hát ez most ízlés kérdése, hogy kinek jön be és kinek nem, de én imádtam! Realista, nem kertel, a művésziesség helyett a tényekre, a mészárlásra koncentrál és úgy mélyít bele a történésekbe, hogy a legapróbb részletig leírja az aktuális történéseket, nem pedig úgy, hogy egy mesevilágba varázsol minden mondatával. Teljesen átlehet élni a legdurvább jeleneteket, és meg is maradnak bennünk-egy éve olvastam a könyvet-fantasztikus! Aki bírja a brutalitást,és a hentelősnek..talán nevezhető horrort könyvben, annak mindenképpen ajánlom! 
De nemcsak a vérengzésen van a hangsúly, az ember jellemének átalakulását, az állatias ösztöneink felszínre törését és a kétségbeesett túlélési ösztön kialakulásának fázisait is nagyon szépen bemutatja.  
szereintemolyan 10/8-9 szubjektíve, mert szeretem az ilyen típusú könyveket.

ÉS ne nézzétek meg a filmet belőle, mert egyrészt régi,másrészt japán =rossz horror! :P rossz volt

No comments:

Post a Comment