Jul 27, 2014

2014 MondoCon

soooo voltunk Conon :D
élménybeszámoló:
Nagyon jó volt! (reggel van még, tegnap forgalmiztam, so, most mosotthulla vagyok, elnézést előre is a szintemen aluli fogalmazásért)...
A kedvenc momentumaim:
előző nap kardkészítés Zoro cosplayhez :D nem én voltam Zoro, (Sanji voltam) , de az a sok szerencsétlenkedés a garázsban.... 3 kardot egy parkettalapból kézifűrésszel és smirglivel.... 5óra/kard munka , izomláz..... teljesen megérte! Zoronak zöld hajfesték vétel,magamnak szőke paróka . Haláli nap volt:D

Next day, con:
Mivel Sanji szakács, én is úgy gondoltam hogy készítek egy kis bentot, amiért hajnali 5 kor keltem (amugy fél hatkor kellett volna, mert messze vagyunk mi pesttől..) éééés hogy jól induljon a nap elfogyott a kávé így be kellett érnem feketeteával, ami semmi a feketekávéoz képest, amit bögreszám  fogyasztok. Ráadásul a kardok is nálam maradtak, plusz nem voltam hajlandó reggelről hosszúgatyában bemenni, így cipelhettem a kaját, a cuccaimat, Zoro cuccait. De megérte!
Westend átöltözés, smink, összejött egy kis csoport: Sanji, Zoro, egy türkizkék tündehercegnő, egy NyanCat, egy Simi(metálos szerelésben), és három normál öltözetű tagunk, egy Dóra, Zoro húga és egy pin-up girl, Truffu ;) . Ezt a felvonulást meglátva két csaj összesúgott mellettünk, és amit elhallottunk a beszélgetésükből.. haláli volt! idézem: miféle sátánista szekta ez!!!!!!!!!!!! SÁTÁNISTA!!!! az emberi hülyeség:DDD olyan röhögésben törtünk ki mellettük, hogy az fantasztikus:D de legalább jól indult a nap.
A metrot nem volt nehéz megtalálni, jövesd a sok jelmezes, parókás emberkét, szinte csak ilyenek utaztak azon a vonalon. Itt szedtük fel a csoport még egy tagját, Kapitányt, aki még normális öltözetben érkezett, és csak a conon ejtette meg átalakulását.
A kedves járókelő civilek, akik pedig nem tájékozódtak az eseményről, az kerek szemmel figyelték a díszfelvonulást, mi pedig büszkén őrültünk meg út közben, ahogy ez ilyenkor rendje és módja szerint zajlani szokott. A bejáratnál 3 embert leszámítva elővételben voltunk, találkoztunk sorban állás közben ismerősökkel, barátokkal Hetaliás con-punkokkal, akik nem voltak hajlandók bejönni, így kint csöveltek, ettek, és vigyáztak a cuccainkra kajáért.

Bent sikeresen megnyírtuk a parókámat és zöldre festettem Zorot, valamint felékszereztük a tündehercegnőt és miután a jegy  nélküli delikvensek is beértek, indulhatott a fotóvadászat és a szórakozás!

























Szóval, igen, jó buli volt:) Ramsteinhallgatás, kihagyhatatlan kardpárbaj (ha már egyszer elkészültek a kardok,használjuk is), szushievés (pfuj) de a bento is elfogyott, szóval büszke voltam magamra^^ . Tündehercegnő vett egy alpakát , örült neki, nagyon kis aranyos volt:D NyanCat vett egy dangocicát (lásd fentebb fotón a "WTF is this on my shoulder " képen). Fotózkodtunkjócsajokkal, fotózkodtunk Szefivel. Piszkosul meleg volt! Fekete gatya, hosszú ing,nem volt jó választás (teljesenmegérte!), izzadtunk mint a lovak, izomlázunk lett, és jól kifáradtunk a végére. Egyszerűen baromijóvolt...


Összességében a környezetemben élő emberek nagy százaléka nem igazán érti miért vagyunk oda ezért a bohócparádéért, mert hogy ez gyerekes, és egy kicsit nem gondolom é , hogy talán kinőttük már ezt, és farsangkor szokás beöltözni, és miért nézel ilyen hülye meséket, és mi az a LoL és........ etc etc kérdések hada, szakavatatlan emberektől. 

Akkor most elmondom: erre a preferenciára magyarázat konkrétan nincs! Ti miért szeretitek a mosógépzajt és miért öltöztök hobónak 25ezeért és isztok túlértékelt koffeinmentes kávét?  
Amikor édesanyám rákérdezett ezekre a miértekre, azt feleltem: nem cigiziek, nem alkoholizálok, nem járok minden pénteken buliba, nem hányom össze a lábtörlőt hajnali 4kor szombat reggel, nincsenek kompromitáló fotók rólam részegen és egyéb illuminált állapotokban. Lehet, hogy hülyeségnek tartod és tartják ezt sokan, de még mindig büszke lehetsz rám, hogy inkább ezt csinálom egy más embernek 'átlagos' péntek-szombati programja helyett. 

ÉS hogy ne legyen ilyen komor a lezárás, az utószele ennek a dolognak az volt, hogy Zoro a félig meddig kimosott, de még zöld hajával, övében a 3 karddal, a nyugatiban hazafele indult a vonatjához. Mi már fent ültünk a miénken jó hangulatban, erre ír egy ilyet: NAgyon profi munkát végeztél a kardokkal! -tudom.. de miért is?- csak elkaptak a rendőrök hogy miért járkálok ilyen fegyverekkel:DDD a legcsendesebb kocsiban a4 hülye.. kifakadtunk a röhögéstől:DDD A Rend drága Őrei leállítanak egy moszatfejű deichmanos szatyros fiatalembert, mert van nála 3 db fényes izé, ami kardnak néz ki:DDDDD hogy az majd biztos éles fegyver lesz, és a delikvens Marimo majd terrortámadásra készül, és őket ki fogják tüntetni ekkora kapásért!!!! >w< :DDDDDDDDDDDDDD A napomat megkronázó poén volt, alig hittük el! Mondtuk is neki, képet, vagy nem történt meg, de nem volt kedve az agyhalott egyenruhásokkal még selfizni is egyet:D 

A világ csodáit élhettük meg ezen a 38fokos napon!:D