Aug 14, 2014

some english - film agaiiin!!!

Wreck-it Ralph

That was an awsome film: I liked it!
Story: the 'members' or characters of several games can transport between every games in the game-room (nice creativity!). Ralph gets biredd with the bad-guy role,he wants to be a hero at least once. His aim it to get a medal in another game, that medal can change his lifein hisown game: the Fix-it Felix. But nothing goes as smoothly as he planned!

This film is require to pay attention for it, and thats because its colourful storyline and the good grapics! The story is better than I expected- its still a film for children, but the bigger ones can easily enjoyit too!
The grapic designs are awsome,because each gamehas their own movement-culture, and thats the plus what makes it more spectacular:) (like in the south park- the kartboard-movement-look alike ).
The soundtracks are also awsome, not too serius, and every game hasits own. Even if the current happenings are not connected with the game itself, but the background music is just like  they would. It was more effective than a ... hans zimmer drama fight soundtrack :D .... you know what i mean:D
I watchet this movie in two languages ,and I have to admit, the hungarian was better, than the english one.
9/10


Rontó Ralph

Ez egy király film volt:)  nagyon tetszett !
sztori: a játékterem összes játékának szereplője szabadon közlekedik egymás programjai közt (pirospont a kreativitásért). Rontó Ralph megunja hogy  a rosszfiú a  Fix-it-Felix nevű játékban,elhatározza hogy ő is hős lesz, amit úgy akar elérni hogy átvándorol egy másik játékba hogy érmet szerezze,és ezzel megváltoztassa életét. Persze hogy nem úgy sülnek el a dolgok ahogy azt ő tervezte! De legfőképpen nem olyan kiszámítható módon ahogy mi várnánk.
A film minden percében leköti a nézőt, a játékok változatos világával, a történések meglepő, érdekes és összefüggő sorozatával. Sztori terén jobbat hozott a vártnál! Maradt gyerekmesének, de felnőtteknek is élvezhetővé és érdekessé tette magát.
 Ami a grafikáját illeti, a hátterektől kezdve a karakterekig változatos és hibátlan volt, látszott hogy azért figyelnek a fizika, de a játékok fizikai törvényeire is. Például ami eredetileg régi pixelfigurás játék, de valahogy 3d-t kellett belőlük csinálni- kizárólagosan a grafikai megjelenítés változott, a karakter viszont a játéknak megfelelően darabosan mozog (mint a south parkban a mintha-kartonból-lenne grafikai megoldás). Ezaz apróság rengeteget dobott rajta szerintem:)
Szinkronját tekintve be kell valljam két nyelven néztem és ritka esetek egyike, a magyar jobb volt mint az angol. Jobban kifejezte a karaktereket a magyarhangjuk mint az angol! És a szóviccek is, még ha nem is pontosan volt minden fordítva, jobbnak tűntek.
Háttérzenéje is , ugye játékonként egyedi, akciók alá tűzdelve nem túl komoly, konkrétan olyan mintha tényleg egy játék aláfesője lenne,  pedig épp nem játszunk vele, de hatásosabb volt szerintem, mintha valami holtkomoly háttért adtak volna neki.
Nekem amúgy is közel áll preferenciáimhoz a jáékvilág maga, szóval személyes véleménnyel is tetszett. :)
9/10

No comments:

Post a Comment