Feb 5, 2014

Hannibalizmus!!!

Igen, aki ismeri a karaktert, az tudja kiről beszélek. Népszerű sorozat nem gyenge idegzetűeknek:
Hannibál:  Ha a gyilkosság az ember tényleges valójának megnyilvánulása, akkor Hannibál Lecter, Michelangelo reainkarnációja! A történet kitalálója számomra majdnem akkora zseni, mint A.C. Doyle... Jó, picit talán elfogult vagyok, de krimirajongóként van is okom rá.
Az alapsztori az, hogy van egy pszichodokink, a végtelenül elegáns és ínyenc Hannibal Lecter, valamint az ő potenciális, diliházba való, ámbár zseniális detektív betege Will Graham professzor, akivel karöltve a legművészibb és legkifinomultabb gyilkossági esteket vizsgálják ki az FBI hatásköre alatt.
Filmtechnikailag a színhasználattól, a háttérzenéig perfekt, hangulatához illő. A színészek fantasztikusak, a szereposztás kifogástalan. Nem tudok mit hozzászólni, túl jól csinálták meg....
  A gyilkosok módszerei, ha szabad ilyet mondanom gyönyörűek. Ha engem valaki megöl,akkor az így végezzen velem!
  Komolyan, annyira kreatív és változatos a kivitelezésük tárháza, hogy azt a tényt, hogy ott emberek haltak meg figyelmen kívül is hagyjuk a múzeumba kívánkozó "alkotások" láttán. Az emberi mivoltot véljük meglátni az átlag gyilkosoknál, az elfojtott erőszakot, titkolt szexuális vágyakat, de itt az  összes gyilkos, főleg bizonyos  kiemelkedően, ínycsiklandóan bonyolult ügyeknél, valamilyen plátói módon felülemelkedik emberi mivoltján, hogy valami többként belenyúlhasson a természetes  kiválasztódás rendjébe, és átformálja egy számára ideális, elborult elméjének kellemes megnyugvást adó művészi momentummá.
  És az összes furcsaságokba torkolló gyilkossággal  párhuzamosan fut a szereplők érzelmi bonyodalmaiból és különféle elmebajaiból, egyszerű és néha komplikáltabb emberi problémáikból álló "háttérsztori", ami következtetések, gondolatok sorát indítja el a nézőben, és soha nem ülepszik le.Mindig van valami, amin érdemes, sőt kell gondolkodni, ha másért nem, hát a saját lelki megnyugvásunkért.
Fejhajtva tisztelgek a történet szülőatyja előtt, mert hatalmasat alkotott! RESPECT!
Alig várjuk a 2.évadot:) 10/11
http://www.youtube.com/watch?v=YWTVKLUtnQ4 - HAnnibal-theme 

No comments:

Post a Comment