Dec 26, 2013

Ghibli szerelem

Karácsonyi csokitúladagolásnak, némi pezsgőnek és a förtelmes tetőtéri melegnek köszönhetően napokig beszorultam  a szobámba..és társaság hiányában filmeket néztem. Sőt még társasággal is vasárnap! Ugyanis 2 barátom átjött és Ghibli alkotásokat néztünk, egy  finom ebéd és muffinsütésnyi szünettel.

Cihiro szellemországban:
Imádom.... dvd-n van meg, és, nem épp egy gyerekmese, de egyszerűen jó! A grafikája tipikus Hajao Miyazaki stílus, és a régi alkotásokkal szemben, ez egy remekmű a mozgásokat és színhasználatot tekintve. Látszik,  hogy nem a régi fóliás megoldással, hanem géppel készült- azt imádom, hogy a disney-flmeknél megszokott mozgást ötvözi az anime grafikájával és perspektíváival: Just Perfect!
A háttérzene, mint minden Ghibli alkotásnál, gyönyörű, jól illik a képanyaghoz.
Maga a történet nagyon izgalmas, a szeretetről, szerelemről, kétségbeesésről szól, a szereplőgárda változatos, nagyon kreatív. Az események pont úgy hullámzanak, hogy végig lekössék a figyelmünket, és mindig valami váratlan történik. A legjobb műfaji sajátosság, hogy korlátlan a karakter és történetfejlődés, a legváratlanabb és elképzelhetetlenebb dolgok is megtörténhetnek,mert egy hatalmas varázsvilágról beszélünk. Bár korhatáros, mert a kisebbek félhetnek az undorítóbb, durvább jelenetektől.
10/10 örök kedvenc, soha nem fogom megunni!

Totoro:
A világ legretardáltabb karaktergárdája, egy cuki hatalmas szürke erdőszellem és aranyos történések. Első generációs gyerekmese.Egyszerűen imádni való! Nem hiszem, hogy többet kell róla mondanom, bárki nézze meg, aki unatkozik, röhögni akar, vagy csak gyereknek lenni egy kicsit.
Nem értékelek, mert ez amolyan társaságtól cukros beszívást követelt, hogy nem tudok róla kimondott véleményt mondani. Csak VAN-film:D

A vándorló palota:
Szintén egy végtelen csodavilág, ahol bármi elképzelhető. A grafikája is szép, a karakterek mindegyike furcsa valamiért, egyszerűen irracionálisak a reakcióik bizonyos helyzetekben, de ezt annyival magyaráztam ,hogy Japánok...
A történet nagyon szép, nagyon dafuq, és elég sokat lehet röhögni bizonyos jeleneteken. Ez volt azon ritka pillanatok egyike, mikor kommunikáltam a tévével... Ez lehet , hogy csak azért történt meg mert hajnali 2 volt, de voltak kivetnivalóim az eseményekkel kapcsolatban. Ettől eltekintve.. Mégsem! Ezzel együtt hatalmas Flash volt, nagyon tetszett! Kellettek bele az érthetetlenül varázslatos elemek.
Szintén nem értékelek, mert még nem tudtam feldolgozni:D

Ponyo :3
Világaranyossága! Egy halacska, aki varázserővel bír, ember akar lenni, és barátság, és szerelem és ellentétek, és pici gyerekes akció a tengerrel. Nagyonédes, nagyoncuki..nagyonminden! Igazi gyerekeknek való mese, meg ilyen retardoknak mint én:D

Macskák királysága:
Ezt nem tudtam mire vélni:D
Nem vagyok rajongóa a cicáknak, allergiás vagyok rájuk, ezért is áll távol tőlem a film, de csak egy lépéssel. Ebben legalább volt logikus felépítés, és a karakteranyaga is igen korrekt volt. A grafikája egyszerű,és helyzethez igazodva nagyszerű.

További filmek a következő levegővételnél:X

   

No comments:

Post a Comment