Dec 28, 2013

Felhőkatyvasz

Felhőatlasz:
(Megér egy külön bejegyzést.)
Ez egy nagyonhosszú, nagyonzavaros film! Több történetszál, mind más-más korból, ugyanazok a színészek, és minden valahogy összefügg.
Elég nehéz volt feldolgozni a filmet, mivel éjjel néztem, hajnalba nyúlóan, ami nagyon nem tett jót... De még így is sikerült megfognia! Olyan, mint a,már rég említett Hősök sorozat. A soksoksoksok történet egy egésszé áll össze a végére, de nagyon nehéz megtalálni az összefüggéseket. Először is meg kell említenem az ezt segítő és kicsit bonyolító vágómunkát, ami összeköti az egyes jeleneteket. Pl: egy jövőbeli lakásban kinyitnak egy ajtót és a másik fele már a múltban van- tökéletes átvezető! Az aláfestőzenék is jók voltak, a kameramozgás...nekem néhol nem tetszett, de ez személyes vélemény.
Maga a történet rendezett katyvasz, de nagyon változatos és folyamatosan pörög, ami igen fárasztó tekintve a hosszát. Egy percre sem hagyja nyugodni az agytekervényeinket, így ha valaki leül megnézni, ajánlom ne egyben nyelje le, hanem minimum két szünettel, hosszú szünettel! Érdemes megnézni mert egyszerűen jó. Annyira akar valamit mondani, és annyira nehéz kihámozni hogy az egyes jeleneteknek mi is lenne a tanító lényege... Azt hiszem nyugodtan nevezhetem absztrakt művészetnek, bár kinézetre annál picit több,mintegy értelmetlen krikszkraksz .
Nem hiszem, hogy tudom ennél  jobban jellemezni a filmet, beszéljen helyettem maga a képvilág, mivel érdemes megnézni még akkor is, ha már láttuk, mert nagyon változatos. Magába foglal szinte miden hollywoodban rágott műfajt és nem szúra el őket, ami már önmagában nagy szó!
10/? nemtudom osztályozni, mert a szempontokat összezavarta a film utóhatása.



No comments:

Post a Comment