Sep 9, 2013

filmbörze

Az új háttér Totoro, csak mert most hétvégén azt néztük:
Filmbörze alatt azt értem,hogy elég sok filmet sikerült hétvégén ledarálnom. Közülük itt van most kettő:

Az első film, amit meg kell említenem: 
Köpök a sírodra: 
Csak annyira nyers, amennyire a film is az. Dióhéjban: egy csajt megvernek, megerőszakolnak és bosszút áll. 
Nyers, lényegre törő, cenzúrázatlan félhorror (én imádom a horrort, szerintem nem volt durva, de gyengébbek ne nézzék meg). A szürke kép, a hangulatzene, nagyon ott volt, kiválló kamerabeállítások. Összességében 10/9 mert lassan indult be a cselekmény és túlpörgött a végére. Egy horrorban fontos a folyamatos feszültségkeltés, ami itt nem volt meg, de ettől eltekintve is jó film.

A következő áldozatom egy filmsorozat volt, amit még nem fejeztem be, de az első 3 rész után tudok már róla mit mondani.
Az utolsó angol úriember:
Az egyik kedvenc színészem, Benedict Cumberbatch játszik benne, akit egyenesen imádok a színészi képességei miatt, meg amúgy is, de próbálok tárgyilagosan nyilatkozni erről a filmről is. 
Dióhéjban: ez egy  fantasztikus film, a gyönyörű Angliában játszódik a legszebb tájakon. Minden tiszteletem az operatőri munkáé! Az 5 részes sorozatban (amiből nekem még van kettő) rengeteg a konfliktus élethűen mutatja be az akkori idők felső osztálybeli viszonyát, életmódját. De komolyan, ahogy nézem, kedvem támad meginni egy teát, enni egy kis kekszet hozzá és mindezt egy piknik közben, egy báli ruhában a Seven Sistersre néző réten egy piknik  közben, miközben a háborús  helyzetekről és politikáról vitatkozom államférfiakkal és feleségeikkel. 
És az a poén, hogy az ilyen filmek egyáltalán nem a stílusom, meg nem szeretem ezt a szappanoperaszerű "mindenki tud mindenkiről minden pletykát" című konfliktust, de itt egészen követhető, és egyáltalán nem taszító, mert tudjuk, hogy akkoriban ez volt a módi: az intellektus, a látszat, és a rang mindenekfelett.   
ez nekem 10/10

És ami a WataMote 9. részében törtét azt egy az egybe, csak macska nélkül, bejátszottam én is a háztetőn ülve egy pohár rumosteával:PPP 

A Totororól nem tudok mit mondani, gyerekmese, de élvezhető. nosztalgikus volt megnézni, és nagyon aranyos. 


No comments:

Post a Comment