Sep 13, 2013

most fogom elveszíteni minden olvasómat.....

Szóval, a melegekről volt szó. Azt a bizonyos sorsfordító beszélgetést sajnos nem találtam meg, de majd utólag csatolom,ha meglesz.
Ez egy egyáltalán nem kínos, tabu, vagy elítélendő téma, aki elítéli, hát ez van. Én úgy állok hozzá, hogy ez nem is annyira természetellenes, és új keletű dolog mint hinnénk. Gondoljunk csak a görögökre, Lezbosz szigetére, a sok homoszexuális híres emberre nemcsak napjainkból, pl Michelangelo, egyik kedvenc alkotóm.
Kezdjük ott, hogy eddigi ismereteim szerint (még általánosból ugyan, de ennyi legalább megmaradt bioszról) a génjeink felelősek a nemi identitásunkért, mert mindenki szervezetébe bele vannak kódolva női és férfijellemzők egyaránt, de van, hogy ezek elbillennek az ellenkező oldalra az ember nemétől függetlenül: lehetnek nőies férfiak és férfias nők. DE ez nem azt jelenti, hogy minden meleg az ellenkező nemre jellemzően viselkedik!!! A génjeink nem csak a kinézetünket , hanem viselkedésünket is  meghatározzák- ergo valakin észre sem lehet venni, hogy a saját neméhez vonzódik.

És mostanra már kirajzolódott mindenkiben a kép,hogy azért védem a melegeket, mert én magam is az vagyok. Ezt meg kell, hogy cáfoljam:D nem vagyok meleg, csak nem ítélem el őket, mert ők is emberek. Vannak ilyen ismerőseim, 3 év kellett, mire rájöttem, hogy az egyik ismerősömmel jár, aki történetesen szintén olyan nemi beállítottságú- róla sem lehetett tudni, hogy melyik nemhez vonzódik. Mikor bejelentették nekem, hogy hát ez van, én csak gratuláltam nekik - mellékesen, 3 éve együtt vannak és boldogok. ÉS most nagy tragédia volt, hogy olyanok amilyenek? Nem. Ettől még ugyanúgy szerettem mindkettőjüket, mert egyszerűen jó emberek.

Amúgy ez a "juj ő meleg,fuj, undi... nem is szólok hozzá,mg a végén rám mászik"  című hozzáállás annyira gyerekes és jellemző az előítéletes emberekre. Miért kell elítélni másokat, csak azért mert különböznek tőlünk. Nem lehet mindenki tömeg gyártott baba!
Ez kb olyan, mint a gyerekek az oviban: Fúj, ő kövér és csúnya, ne is játszunk vele! Meg középsuliban: Juj, lila a haja és gót ruhákat hord.Biztos vagdossa az ereit meg minden... Hülye sátánista! Ne nézz  rá, még a végén megátkoz vagy megvuduz valamivel! És a  nagybetűsben is: Nézd már, hogy öltözik, mintha a múlt századból ragadt volna itt... Ez még vezetni sem tud? Nem jó semmire. Biztos egyedül él tíz macskával egy albérletben.  
Sztereotípiák tárháza! És szerintem ez az igazán undorító viselkedés.
Amíg nem ismerünk meg valakit, úgy igazán, addig ne ítélkezzünk. Mondom ezt én,aki szintén emberből van, és ugyanígy gondolkodik... de én legalább még egyszer átgondolom az első látásra kialakított, sztereotípiákkal tűzdelt képet, és csak aztán mondok véleményt.
Mert ki tudja? Lehet, hogy az a kövér kisgyerek egyszer még a főnököd lesz. A gót a középiskolából pedig egy kiváló művész, esetleg tehetséges informatikus vagy sportember. Az a divatjamúlt dolgozó pedig boldog házasságban él négy gyerekkel.
Szóval ennyit az előítéletekről.

Térjünk vissza a melegekhez való hozzáálláshoz. Aki nem szívleli őket (és most finoman fogalmaztam, mert pl egyes országokban a homoszexualitás fejlövéssel honorálandó), annak változhatna a nézőpontja, akármilyen oka is legyen rá,  hogy ítélkezik.
Például, elfogadhatná, hogy igen, vannak ilyen emberek, köztünk élnek, úgy élnek ahogy mi is. Fogadjuk el a létezésüket, és egyezzünk ki annyiban, hogy legyenek nyugodtan, olyanok, amilyenek akarnak lenni, csak ne előttünk. Például, szerintem az is elég ronda, ha az  utcán, társaságban a párok nyalják egymást. Jó, sétáljunk kézen fogva, meg szeressük egymást, de ne a fél világ előtt, mert senki nem kíváncsi rá!

Amúgy,csak halkan megjegyzem, semmi bajom azokkal a meleg párokkal, akik ezt nyíltan vállalják, de ne vonuljanak tangában meg egyéb kompromittálóan kicsi cuccokban a főutcán transzparensekkel, mert azzal csak elássák magukat. Ha meg mégis ilyesmire vetemednek, akkor legalább legyenek részegek, mert akkor van mire fogni. Pontosan ezek miatt az atrocitások és felvonulások, meg a módszeres lázadás miatt ítélik el a homoszexuális embereket. Az korrektebb tüntetés lenne, ha !ruhában! kézen fogva sétálnának, üvöltözés nélkül, de a jogaikért harcolva.

NAH mára ennyi baromság elég is lesz tőlem. És mielőtt meg akarna lincselni az internetes nagyközönség, elárulom, hogy ezt a bejegyzést teljesen random felindulásból írtam, nem valami különösebb világrengető okkal. És azt is tudom, hogy ezt milliószor olvashattuk már és nem váltja meg  a világot, de próbálkozni még szabad:D >egyszer úgyis világuralomra török muhahahahahaaha< 

No comments:

Post a Comment