Aug 16, 2013

Állatmesék, az élet szemgödrei

Van két novellatervezetem jelenleg.
Az egyiket Switch sulifeladata szülte, mert megadott szavakkal kellett írniuk valami cucct, és én rákaptam, mindketten alkottunk belőle valamit. Én egy állatmesét ő egy valamit, meg egy Sherlock fanficet/adaptációvagymi. Utóbbit, ha megkapom az engedélyét, lehet felrakom ide, de nem hiszem, hogy jóváhagyja. A sajátomból esetleg részletet kaptok,mert nincs előszava.
Újabb besorolhatatlan baromság. De tényleg! Írok egy aránylag korrekt állatmesét, valami eszméletlen kifinomult szóhasználattal, és mikor átolvasom, kiderül hogy annyira krumpli az egész, hogy szinte fáj.
A lényeg, hogy az idősebb de retardáltabb korosztálynak biztos tetszeni fog.
Spoiler: egy vidra és egy sün barátságáról szól, happy opening-el kezdődik, a történetet nem árulom el, mert körülményes.
Spoiler end

A másik novella nem állatmese és nem  szemgödör, de egy megálmodott dolgot vittem papírra- ezt Zsu még mindig nem adta vissza a kéziratot!!!- és  az betegebb mint a vidrás  cucc.
Az almafókán keresztül, a fém  prokariótán át, a  nyálkás zöld óriásvakondig minden van benne.
Arról ízelítő ennyi  elég is :D

Egy apróság: az oké, hogy így írogatok, meg minden, de gépíráshoz diszleksziás vagyok. Pedig tanultam gépírni,tudok gépírni, de mindig melléütök  betűket. Így nehéz  száz oldalakat írni....

Állatmesékről annyit,hogy a gyerekek fejlődésében  segítenek, ha elbábozzák nekik állatfigurákkal,  hogy hogy viselkedünk helyesen egymással.  Mazsola és Tádé című még anno fekete-fejéren  adott műsorát aki látta, az tud különbséget tenni a jó és  a  fos 3d animációs  mai baromságok között. (pl Kisherceg a minimaxon- én kiakadtam). És ezekkel a mai vackokkal  tanítják a mai gyerekeket a szépre-jóra? néhány ilyen animációs cucctól még én is kiakadok... Ijesztők ...
Egyszer volt szerencsém megnézni régi bábos kedvenceinket élőben az M1 stúdiójának jelmez és kellékraktárában. Tudtátok, hogy a  tévémaci valójában 2és fél  méter magas és egy ember belebújhatott? És hogy Süsü 2szer gyulladt ki eddig?  Mindenkinek ajánlom a stúdiólátogatást!
Egyszeregy ajándékboltban láttam Mazsola   és Tádé plüssöket, úgy voltam vele, hogy az nekem  kell, nézem az árát: élet nagyságú plüss (tehát pici mint a bábu) 4500HUF -.- miért  ilyen drága minden?

Nemtudom, hogy  külhonban mik a nagy kedvenc gyerekmesék, ha valakinek volt kedvence írjon...
Ha egyáltalán olvassa ezt a cuccot bárki is.... 

No comments:

Post a Comment